Oct 31, 2009

Owh Manifestasi...

Ting toNGGG~
mLm ni saye mahu berkata-kata dengan begitu banyak...
mungkin 1 post/hour..huhu
~hee~

OwHH Cak Lempong..
(1st time eja dgn betul..selame ni CakLempang jew..)
huhu..habis sudahh Koke cak lempong HHH..1N1..(masih tak igt kod kursus..hehe)
jujur saye katekn kehangatan Cak Lempong masih terase..
mungkin kerana baru je tadi habis exam Cak Lempong kt ktham..
hangat..mmg hangat.. ngan aircond yg agknye s'boleh2 nk beku kn ibu jari kaki student..
ngan soklan nyer yg agk buat saye senyum tersipu-sipu malu je nk jwb..
ngan bas yg cam s'boleh2 nk buat kami kononnye exam kat DG..
waaaa~ hangat kn..
dan sebenarnya (nyanyi jap..hehe) saye bkn nk ckp psl hangat yg tuh...
saye nk bercerite ttg hangatnya Manifestasi Seni UKM sem ni..
rugi betollll org yg tak gi DecTar tgk kami m'getok2 Cak Lempong tuh..
igt senang ke kami nk main Cak Lempong pakai baju kurung merah..hahaha
huhu..xde la..tapi mmg rugi pon..malam 2 muzik & gerak tari bersatu..huh


Pada malam 2, saye ngan rakan2 CkLempong yg lain
mendendangkan 3buah lagu yg lunak merdu..
1. Bugi Lamo 2.Jingkli Nona (plg mantopp) 3. Tom2 Bak..
(huhu rase2 gitu la ejaan nyer..hehe)
ni gamba dak2 Cak Lempong yg kiut miut mlm 2..huhu



huhu..korang nk tahu tak.. sebenarnya masa mule2 dulu kami sgt tak rapat.. sekadar dtg class lambat then tak sabar2 nk balik..huhu..
xde nye la nk knl2 ke..nk rpt2 ke..
maybe sbb 1st time jmpe saye rase mcm mereke2 ni semua bdk skema..tp rupe2nya tidakkkkkkkkkkkkk sama sekali...
budak2 cak Lempong la paling mengong + sengaL..
certain2 r kowt.. best sgt2 knl ngan diorg ni..
layan r jugak..rugi x rapat dari awaL.. kalau tak mesti en Din tak tension2 pasal kehadiran yg class tak penah full..huhu.. yg pLg sgt terlalu kelakar nye... mase rehersal 2 la saye baru r nk remember2 + tanye2..siap bisik2 lg kat rumet n kwn2 yg lain.. lebih kurang ni la ayt nye.. "weyh2.. dak belakang aku ni sape eyh name die..?? tu2 yg main tikah 2 plak sape eyh..?? ha..yg master ni plak..?(dh dok pggil master gendang je..)"huhu kelakar kowt.. dah la time 2 baru lepas gaduh2 mesra la..siap borak2 lagi..ambil2 gambar b'same la (giLe camre betol diorg tuh..hee~)..huhu haha bile igt..mmg LAWAK..huh
mungkin manifestasi ini telah mnyatukan kite.. & di saat2 kite practise kat bilik gamelan 2 barulah moodku muncul utk m'hangatkan suasane....huhu
(bestnya la kalau bilik cak lempong mcm tu..huh)
sorie ye kwn2..suke sgt dpt kwn ngan korg..huhu
ps: dh la tak psl2 dapat gelaran miera bug*s..huh



haaaaa... ni plak gambar budak group Jingkli Nona..
group ni la yg paling special antara byk2 group..
mana tak nye.. group ni hampir nk di singkirkn dari gangstar..
nasib baik kami d beri peluang juga utk main pada malam tu...
maklum la..mesti r dapat main...
kn ade miera Hamie..eyh.. ade juge Dieha Deehot(rumet t'chenta)..
ade juge Fatin Kuaci, Mira jawa, Nizai senget, n Fatin spec..huhu
saye suke mereke2 ni..halangan, cabaran & bebelan di tempuh bersame..huhu

Hemm yg penting saye suke Manifestasi itu...
dah la mcm2 muzik dpt dgr..plg saye xboleh lupe ialah Anglung...
t'nyiang2 kowt bunyi nyer sampai sekarang...
1 lagi tarian yg disertai oleh sahabat sehati sepiut saye..
lawa2...best2..lagu ketahuan..dh r saye xpnh suke lagu 2..
tp bile mereka2 tu menari ngan lagu 2 beshhhh sgt pulak utk d'dgr + d'tonton..
de jugak lagu tarian mereka yg t'nyiang2 sampai sekarang...
"puas la saya....menanam ubiieeeeee~" haha..

BEST2.. MANIFESTASI SENI SEM 1 sgt besttttttt..huhu
(walaupun agk membare sbb de ke patot g buat time sessak nk exam tuh...sesak nafas aku..huh)
Hee~


ps: tgh nyanyi lagu 'menanam ubiiiieeee~'

~THE END~

4 comments:

Anonymous said...

eden nk komen~~~
best bce blog ko~
mmg btol ape ko cakap...
ish3..rindu kt kamu2 weh..

HDS voice said...

'eden' kek atas ni sapo yo..??
den pn windu gak kt kamu2~~

NaZZy Hall said...

korg practice kt blk gamelan yg blkg stge dectar 2 ke slalu?
aku jrg nmpk dak cak lempong practice...

HDS voice said...

xla...
selalu nyer ktorg prctse kt sblh blik gmelang..
sblh stage pgg seni..
agk sadis r blik cklmpong ktorg...
waaa~