Apr 23, 2010

Owh cerita dy ~

Ting tong~
Post ni sy nk ceritakan something..
(watak utame: aku, kau, dia & mereka~)

~
Aku & kau xlame pn kenal..
kejap jew kita dah rapat..
Kate aku, aku suke tengok kau..gembire je..
sblm kite rapat lagi, kau taw aku pun usya kau..
aku teringin sgt nak kwn dgn kau..tapi aku tak sangka pulak kn,
kau lagi sangat teringin & nak kwn dengan aku..
kau gembira.!!

~ ~

Kita jadi semakin rapat bila cuti..
kau bahagia sgt dpt keep on contact dgn aku..
aku layan kau..kau happy..
rase mcm dah dpt bestfriends..
semua benda pn nak bagitahu..nk cerite..
sampai xsabar2 nk habis cuti supaya dpt jumpa..
tapi bila jumpa, kau jadi lain..sebab ada dia & mereka..
dia lebih rapat dengan aku berbanding kau..
kau taknak rampas bestfriend sesape..
so kau jauhkan diri..
aku redha..aku ttp contact dgn kau..
kau maseyh gembire.!!

~~~

Kita 1 class..
aku duduk jauh daripada kau..
knape ea..??saje mungkin..
cerite kita berdua sweet sgt..
hari-hari msg..
kadang-kadang dalam kelas pn nk msg..
aku tak kisah..
asalkan kau nk kwn dengan aku..
aku selesakan saja begitu..
sebab apa..??
sebab nak jaga hati semua orang..
kau tahu..
kau gembire.!!

~~~~

Kau suka kwn dgn aku..
Aku baik..
Aku faham kau..aku suke b'manja dgn kau..
Aku suka senyum & bila kau tak senyum, aku masih senyum..
pandai betul aku ambik hati kau kn..
sampai saat aku letak note 'BF4E' kt meja kau..
kau senyum..kau suke sgt2..
kau mmg hrp ia berkekalan..
kau gembire..!!

~~~~~

Dh makin ramai org tahu psl kau & aku..
dia pun dah tahu..
dia & mereka seolah-olah cemburu..
lantas aku semakin menjauhkan diri..
sama juga seperti kau..sibuk benar..
dgn teman2 baru kau..
kite dah mule renggang..
kau takut..kau kata kau taknak bagi orang lain sakit hati..
tapi kau nk jugak still jd Bfriend aku..
tp kau maseyh jauhkan diri..
sbb byk hati nak kena jaga
kau dah tak gembire.!!

~~~~~~

tibe2 kita rapat balik..
ade kau, aku, dia & mereka..
selalu bersama..
tapi cara kau & aku bergaul, xsama..
yg mcm kite pnh rapat..
mungkin kat situ..
kita mula berdrama..
kau terutamanya..
tapi aku terima sahaja..
aku xtegur..aku xnak tegur..
kau ttp gembire.!!

~~~~~~~

Kite dah tak jumpa..
semuanya dah berakhir..
kau bagi aku surat..
kau ckp semuanya..
ayat yg plg mgguris hati kau
ialah bila aku kate..
" sy sebenarnya tak suka pn kwn ngan awk selama ni..awk lain..
awk ni bila xnmpk, berapi jew ayat..
tp bila kat dpn, muka sy pn kdg2 awk xpndg..
sy cuma suka awk bile dlm fon..!!
lupakan sy..kite mmg sekadar kwn..
just friend"
kau keciwa..
aku hilang..
~LOST CONTACT~

----------------------------------------------------

cerita ni kisah benar..
mcm mane 'bestfriend' boleh jadi 'friend' shja..
pengajarannya ialah, be yourself..
people will accpt you..
if they don't, they should not accpt U from the start..
or at least show U the right path..
but still..out there..there is someone waiting for U..
plus..dun't easily play with words..
especially with whom who care for it..

anyway..kisah silam ini dah dilupakn pn..
mereka ttp kwn..
seperti biasa..
seperti kawan.!
'aku'



ps: korg mungkin boleh tukar 'aku' kpd "dy".. dan 'kau' kpd "sy"..fahami la cerita nih..
ps 2: sy xtaw la ape motif citer psl nih...mgkin bosan..
ps 3: i miss em..


MySpace
~the end~

3 comments:

okiaylla said...

owh..be urself..
i loike!!hehe

Alynn Notnot said...

bwk2 besabar ye.

HDS voice said...

okiaylla: yes.. i'm now myself..
thanks dear..

alynn: no worries la..
ni cite lame..
sje teringat..post sajee