Jun 8, 2010

owh Learn.!!

Ting tong~
skrg pkul 4:18PAGI..
Dem can't sleep..
haisshhh..mungkin i've to tell u ol a betime stories dulu kowt..
here we r.. i'm gonna tell u about 'Ali, Cermin & Pelakat dinding'
take note.!

A day..that day masa Ali jln2 kat superbigmarket dgn member dia, Ali jumpa la 1 cermin muka yg nampak menarik tertarik kau mmg d bomb.. Ali rasa best bila tgk cermin 2 walaupun cermin tu xla mampu ubah Ali jd hensem pun..huhu.. Ali pun beli la cermin tu. Then Ali beli juga pelekat dinding untuk nnti nk gantung cermin tu kat dinding bilik dia. Tapi pelekat dinding ni Ali beli yg murah2 jew sbb dah overbudget ngan harga cermin yg sgt mahal tuh.. Member Ali dah tegur byk kali supaya beli pelekat dinding yang berkualiti..tapi Ali degil lagi sombong malah tegar utk xdgr kate member dia tuh..

Sampai bilik, Ali dgn riang hatinya terus gantung cermin tu bersama pelekat dinding yg baru dbeli kat dinding bilik dia..huh..Ditakdirkan, baru sekejap Ali sempat berangan2 dpn cermin yg maseyh lagi bau kedai tuh, cermin itu jatuh ke bumi..huhu
cermin itu jatuh, bersama2 dgn pelekat dinding tersebut..
Dem..cermin yg baru Ali nk syg dah retak..tapi kat hujung2 jeh..
xmelibatkan whole cermin pn..which mean still boleh guna lagi kalau Ali nk guna..
Tapi..ramai pulak yang kata jgn guna lagi sbb org tua2 kate xelok pakai cermin retak..
Mmber Ali yg teman dia gi beli cermin tu plak tgh rancak menganjing Ali sbb xdgr ckp dia about that pelekat dinding..huh!

Ali yg sedang m'down kn diri mnjadi buntu..huh Perlukah Ali terus memakai cermin itu?? Ataupun Ali akan simpan sahaja cermin itu menjadi perhiasan almarinya yang kian menambah koleksi habuk..huh..Ali dduk termenung berfikir, & berfikir..emm..Ali2..benda kecik pn nk fikir lama2..

Ali kemudiannya yakin utk maseyh menggunakan cermin yg agak retak tersebut.. tetapi kali ini Ali menggunakan pelekat dinding yg jauh lebih barkualiti yg dicadangkn oleh membernya itu..mne ntah dia tibai pelekat dinding tuh..biarlah..asalkan cermin 2 kukuh terlekat kt dinding dia..Ali tersenyum melihat cermin itu disitu & dia maseyh mampu melihatnya..

Rumet Ali dgn sgt curiousnya bertanya
"Weyh..asl ko pakai gak lagi cermin retak nih? share cermin ak sudahh"

Ali :"yup..ak tahu cermin ni dah retak..tapi ak maseyh nk tgk ia ade terlekat kat dinding tu..sbb ak da dcide nk letak kat situ sejak the time ak beli cermin tu lagi.. lagipun ak maseyh mampu melihat muke ak kat cermin tu.. retak2 tu xkan hilang..ia tetap akan ada.. Well, manusia melakukan kesilapan kn..?But there's must be always a second chance.."

Rumet : Dem..apa kau merepet ni sengall.????#@*!%


ps: Learn.!!
ps2: I do care bout everything~
MySpace
~the end~

2 comments:

ork3d said...

sygku..kte taw ko care psl kte..
hahaha..mendalm btul cte nih kn yg..nsb bek kte dpt phmkn..huhu
retak2 tuh mmg tak ley ilang pn..tp ley ttp ngan muskin tape..hehe(evn bruk cket.still tertutup)..:D

HDS voice said...

waa...hee~
thanks la sbb fhm..
ade gak yg memahami nih..
nway..xperlu pn ttp retak2 tu..
semua org pn bwt sala, so kesan retak2 2 bole igtkn kte spaye xbwt ksilapn yg same..hee~
yup2 i care 4 all ma friends~