Jun 19, 2010

owh M~

Ting tong~
(on mood tabah lg kental)
Arini wa nk citer pasal M..
apekah M yg wa maksudkn..??
sile cari dlm post nih..

  • 'Membujang~'
Dah 2 3 hari wa rase wa seorang yg sangat tabah lagi kental.. Hidup membujang tidak lah seindah yg u'olls sangkakan.. Byk dugaan cabaran & liku2 hidup yg korg TAK akan hadapi.. So, mksudnya, takde la fun + best dlm hidup.. Situasinya sprti mcm bile wa bangon tidur, wa terus nampak syiling.. xyah r susah2 wa nk toleh mane2 tengok sape2 dah bangon ke belum..& yg pasti wa xtengok jam pun..wa yakin bile wa da b'sedia, wa akan bangon dari katil dgn sendirinya..Kemudian badan wa merungut kemalasan & wa layankn aje rungutan itu.. Wa da malas nk fikir utk tidak hidup membujang lagi..Ush..pe wa merepek..tapi yg pastinya hidup membujang mmg bosan~

  • Makan~
Kalau wa ckp isu makan ni sure u'olls fikir "standard la dy..tgk badan r~" #@#%^ hahaha.. tapi hakikatnya, wa la insan paLing malas nak makan.. Benda ni dsedari oleh insan yg b'gelar Madie sejak kitorg tgh b'minggu orentasi lg..mule la ayat dy "ko ni mmg malas nk makan ea.??" & bla3~
Tapi makin lame, wa makin insaf..Gastrik itu xla s'indah yg u'olls sangka kan.. But then, bila ketiadaan mereka2 yg t'libat dlm hidup wa, wa menjadi malas semula utk makan hingga telah menimbulkan b'brape kekecohan di beberapa sudut di kolej wa.. Sorie la kwn2..wa xsengaje..
wa yakin lepas ni wa insaf balek..huhu

  • Membaca~
U'olls sedar x..??(s'siape yg amik shortsem r~) sebenar2nya shortsem da nak abis..?? & oleh yg demikian, wa dilanda mood study yg wa kerahkan.. Wa xbalek umah minggu ni.. wa rasa kagum ngan diri sendiri sbb dpt concentrate study.. tapi ia cume b'tahan tidak lain & tidak bukan cuma b'brapa hari shaja.. bila wa da start xfikir keperluan, xfikir benda lain.. wa rasa macam nak naik gila..then mula la gila lain yg dtg..Gila malas la nak membaca lagi.. Setiap kali nk start membaca (study la) , wa renung slide/buku 2 lama2 dulu.. & lantas berimaginasi..huhu Tapi semakin dekat hari nak exam, semakin membuak2 la rasa insaf dlm diri.. Wa cuba..buang juga rasa malas 2..tp masih t'tinggal la cebisan2nya...adeyhhhh

  • Masa~
Masalah masa ni wujud bila mana sejak 2minggu lepas jam wa hilang.. Bapokk ahh huru hara hidup tanpa jam.. Wa rasa tensen bila wa xtaw 'emas' wa.. Itu juga la yg m'buatkan wa malas utk b'buat apa2..sebab tiada jam di tangan, umpama tiada life...huh.. Tiada life, membuatkan wa malas nk teruskan life.. tapi itu cuma alasan bengong wa... Life must go on~ huhu

  • Merepek~
Sedar xsedar wa dah merepek hampir b'brapa min..choyyy.. wa dah membazir masa..kan..?? tapi wa bosan membujang..wa dah malas utk berdiam diri..wa xpat nak b'ckp2 ngan org.. kalo wa ckp kang, ade plak suare2 dari luar jerit "gilooo apo..??!!" choyy.. so wa t'paksa la take advantage merepek di blog sndiri..Nak baca, baca lah.. xnak baca, mesti dah baca punyer kan..??kalo x, xkn r da sampy sini..errr..nway u'olls da taw ape M yg dimaksudkn..?ngeh3


~sambung study~



ps: nama wa bukan hamiwa, bukan wawa, bukan najwa, wa cume seorang wanita~ wahhh..
ps2: cuak wehhh nk exammm...wish me luck!!!

MySpace
~the end~

2 comments:

madie said...

gudlux exam!

HDS voice said...

M = madie2~
thanks dear..