Jul 2, 2010

Owh Cookies pt 2


beberapa jam sebelum Owh Cookies~


"Mane mama ni..??ush~ laparnyaa" bisik Madie sendirian tapi agak kuat hingga mamat yg duduk kat sebelah dy ketawa sinis.. "apehal plak mamat nih..??"(monolog)
Kesian Madie..dah sejam sampai..Awal la pulak flight 2 landing..
Sementare Madie sangat sabar menunggu Mama nya, dengan kesedaran yg dia sememangnya tgh kebulur, dia pun makan la cookies fav nya yang dibelinya dari kedai Famous Amos sewaktu dia tiba di KLIA td..sambil2 makan tu dia pun membaca buku 'Dimana siswazah selepas graduasi?'haaha.. Sedang dia sibuk2 membaca sambil makan cookies tu, dia terperasan mamat yg gelakkn dia tadi ambil cookiesnya yg terletak di kerusi kosong antare mereka berdua.
'ushh mamat ni..nak mintak la..main ambik je'(geram dalam diam~)
Tapi lepas tu setiap keping cookies yang Madie ambil, mamat tu pun ambil jugak..Macam berlumba-lumba nk habiskan cookies tu pulak dah.. Mungkin..2 2 pun berebut utk dapatkan kepingan yg terakhir kowt..yela...org tua2 kan kate, sape yg habiskan sesuatu yg terakhir makanan tu bakal dpt suami soleh..err..tapi mamat tu apehal plak..??huhu..mereka meneruskan p'selang-seli an mengambil cookies itu..2 2 pun lapa mungkin...


Dalam hati Madie, dah mcm2 sumpahan dah keluar utk mamat tuh.
"bapak ahh tak malu betul mamat Malaysia zaman sekarang….. dah la tak mintak dari aku…. makan sama banyak dengan aku pulak tu…cookies ni mahal taw x..huh!! Polis2...tangkap pencuri ni..!! ” meronta Madie secara senyap..

Mamat yg xla hensem mana tu dengan muka slumber tenang terus makan cookies tu..makan & makan..huh Hinggalah sampai ke kepingan yg terakhir... Madie diam..dia tunggu je reaksi mamat tu.. apela mamat 2 nak buat..?? Kemudian mamat tu tersenyum..

"Awk..kita share ea yg last ni.." mamat tu ambil cookies yg last tu & dipatahkan dua..Then dia pun bagi la Madie separuh.. Madie geram gile..merah hidung dia..dia rampas cookies tu dgn sgt kasar sbb nk tunjukkan pemberontakan sedang terjadi..

“Berani tol mamat nih....Tak tau malu..!!muke tembok..!!!” kata hatinye dengan marah. Mamat tu pun gelak...ngan sangat riang..heh..Muka sgt nakal mcm nk kenakan org..huh..kemudiann.....

"Ariffff..!!!!!!huh..sorie3.. aku byk kerja la tadi..Lame dah tunggu..??"

Arif: Fieeeee...huhh.. ko pon...lambat kebenooo apesal...??? aku da r lapa gile nih.. naseb baek ade cookies nih..(sambil jari telunjuk straight tunjuk plastik cookies yg dah abis tu)

Fie: ahahaha..ok2 sorieee..(bisik2)uit arif..sape tu..?? muke cuka giler..

Arif: ahaaa..xtaw aku..tapi yg confirm dy pon tgh lapar tu..huhu... (alih pandangan ke arah Madie sambil senyum) cik...terima kasih ye..saya balik dlu.. owhh ya..plastik cookies ni nanti buang ye..

(Arif & Fifie beredar..b'bisik2 sambil gelak2 terbahak2..)

huhhhh lega sungguh Madie bila mamat tu dah bla...beberapa minit kemudian ada objek separa comel tiba berhampiran dengan nya..Madie menjerit..

"Kakakkk3~!!!!!"

"Madie..!! waa adik akak..hot na..pakai baju pelik2 dahhh.. ni Malaysia ok.!huhu"


.................................................................................


(kereta Mercedes-Benz SLS AMG yg dipandu oleh Ejat tersadai ditepi jalan)

Miera: hahahahahaha..adik2... bapak ah segan weyhhh... pe ko dah buat..?? Baru sampai Malaysia xlebih 24jam dah buat hal..hahaha..(gelak guling2 kat seat belakang)

Ejat: tu la pasal...pe nak jadi ngan anak mama ni..??hahahahaha...xmalu betul.. segannye dia~~~ (mama pon join miera gelak sakan sambil bunyikan hon skali sekale...huhu)

Madie: diammmmlahh korng...ni sume korang nye pasal la ni... Kalau korg sampai awl, adik xde la lapa sangat sampai xperasan pun cookies yg adik makan tadi tu bukan adik punye.!! Kesian mamat tadi...adeyshhhh segannye adikkk...

Miera: Mama2..mama rasa apelaa mamat tu fikir ea.??

Ejat: mesti dia ckp, same mcm yg adik ckp kat kite mule2 tadi..huh..sape yg annoying nih senanyer...??adik2~

Madie: diammmmmmmlahhhh..(merajuk~)

hahahahaha..wakakaka~

(Ejat & Miera teruskan bergelak tawa sambil memakan cookies yg dijumpai di dlm beg Madie~)


ps: cerita ni cerita lama, sy just tukar watak2nya sahaje utk nampak menarik..nway..no hard feelings huh kwn2...!! gurauuu jehh...heeee~


MySpace

~the end~

3 comments:

madie said...

senyappp la miera!!
hahaha..
ak suke!

Saya Arif said...

ni gubahan iklan Adibah Noor eh? aha. yg english pn ade. tp xigt tjuk pe.

HDS voice said...

madie..ak xbising pon k..!!
asl suke..??err~

arif..ade ea..?? ak igtkn cerpen yg ak pena t'bace tyme skola dlu..
tbe2 trigt~