Oct 21, 2010

Owh hUru-hara~

Ting tong~
heran???pelik..??ajaib..??huhh..
mane x nyer, before ni payah gile aku nk hupdate blog..
la ni, da nk sipi2 nk final sempat plak..???
nk bwt cmne kn..da t'onn mood merepet mlm ni..
so..laksanakan je la...

~20.10.2010~
semart an tarikh ni..??
sebelum menutup mate mlm 19hb tu dah terfikir dah
akan k'semartan tarikh ni..
so, dgn segala bullSheet nyer aku pon wish la
sesuatu yg indah berlaku pada k'esokan harinye yakni tarikh tu la..

Tapi...

wat happen is..
very the siyot huru-hara~
adoiiyaii


first.
bgon pagi..eyh silap..
xjumpa pagi pon...
Part tu dah ase gile dem dah sbb matlamat utk bgon PAGI
minggu exam ni agak t'sasar b'kilometer jgk r..

seken.
dgn b'bekalkn mimpi mlm tu yg s'olah2 mnyatakan
aku b'hutang dgn aHLong..
aku pun check la HUTANG PELAJAR..
perasaan gile dem muncul lagi tatkala t'kenangkn
ratusan ringgit juga bakal mlayang pada hari t'sebot sbb
maseyh ada balance lg yg belum dbayar..haissshh

thirdo.
bayar yuran nk habis2 sem tidaklah mnyebabkn aku
melalui byk pitstop..
Namun begitu, akibat t'lalu cool akak (gelaran sopan sbb dy senyum) yg uruskn
pmbayaran yuran aku tuh, mnyebabkan aku panic pada mulanye
sbb dia kate card atm aku xleyh read..
arghhh mane ade card laen dah nk bagi..
kalau boleh guna card kolej byr yuran 2 xpe ag..huh
setelah b'brapa cobaan & dugaan..akak tu try lg..
& alhamdulillah mesin 2 b'jaya telan duit aku..huh
gile dem punye mesin buat aku neves..haihhh

fourty.
tibe2..dah selesai m'emptykn hutang pelajar aku..
aku terus rasa nk b'belanja..
b'bekalkan duit sen lebihan byr yuran tu..
aku membawa Si Kemet b'siar2..
Si Kemet b'bisik kat telinga kanan aku bagitawu
dy nak mandi harini..
ak relakan aja..
riang aku tgk si kemet 2 dpt mandy..
ceria betul dy....
Namun begitu...tatkala selesai je operasi m'mandykan si kemet,
peristiwa xde parking kat kolej dh memeningkan aku..
aku pusing punya pusing..dpt la 1 sudut..
tanpa b'fikir pembaris panjang, aku pon parking jela kat situ...
hambik kau...tayar depan dah kotor..
gile dem ase rm10 aku melayang begitu shaja sbb
riak m'mandykan kemet & takbur m'ngotorkan ia dgn cpt..huh
(ni la dy si kemet yg sdg riang ria d mandikan oleh org yg ak keliru identitinye..huh)

Fifthfy.
(eyhh..mcm nme fifie plak~)
ha..ni la kire kemuncak kepada hari riang ria huru hara aku..
setelah mbawa diri m'seret selipar m'mikirkan
si kemet yg dah kotor, aku pulang ke kamarku tmptku b'mimpi..
arghhh terasa haus pulak..
ku genggam xbrape nk erat Mug penibaian aku dari ayahanda yg jauh d mata..
lantas umpama pnjaga gol bola sepak,
aku jatuh t'sungkur & senang hati
m'baling Mug yg xerat di tgn tadi..
lantas t'hasil lah status FB ku yg b'bunyik

‎"Mug yg pecah jatuh berkecai..merobek hati~ T_T"

& b'bekalkan 3budak hitam yg like..
gile dem..aku syg Mug tuu..
(arwah mug kesygan ak yg telah hancur b'kecai~)

Lastly.
malam ku suram..siangku kelam
ku..blablablabla (xhafal lirik~)


ps : jgn m'bullsheet wish yg indah2 jeh...
ps 2: tulisan merah(gile dem~) yg di bold senget tu sila jgn contohi..
ps 3: wlaupon lutut b'getar smpy skrg effct jatoh tu,ak abaikan saja..nak2 tatkala aku
melaksanakan pngebumian Mug b'kenaan..sob3..
ps 4: aku maen pinjam je bahu s'siape time ni..thnx dear <3

MySpace
~the end~

2 comments:

kamo taw sape sy.. said...

esh.. xmo sedih2... t beli mug baru ea. kale biru. :D

HDS voice said...

baekkk.. :)