Jan 2, 2011

Owh Selamat~

Ting tong~
mungkinkah aku dah terlambat wish hepy 2011??
owhh xmungkin...

Tak mungkin dah 2011..
pejam celik pejam celik dah 21tahun da aku taun nih
(typu gile yg 'pejam celik' tuh)
nway...
SeLamat 2011..!!

ape motif sambut new year nih..??
tu semua cara org barat.!!perlu ke kite ikowt..??
(hahaha..aku fake2.!!)
kite sume ada cara tersendiri kan..??
xsemestinya bila kita sambut something tu, kita dah terpengaroh ngan budaya2 yg bukan kita..
tapi ni lain kes la kalau dah pergi pesta buih bagai2 tuh..
(gelimattttt~)
tak perlu kowt sambut sebegitu rupa..
atleast..paling tak pun..sambut demi untuk mengingatkan kite
10 dah bertukar jadi 11..
segan jew kalau xtaw + tersasul ber2010 lagi~

Gaye wa sambut new year..??simple but dem!~

Venue: Rumah
Time: Nk hampir 2011..
Situasi: Bising..sgt!!
Wa & adik2 kesayangan wa yg sememangnya darah daging wa ni telah di tinggalkan ibubapa.. "ntah2 ibu & ayah pergi sambut new year berdua kowt ngah"(siot tol adik wa berperasangka)
Demi menyerapkan mood new year..Kami...jaming...!!!!hoyeahhh
Berbekalkan barang2 jaming yang confirm takde..wa m'goreng gitar kapok wa yg dah t'putus 1 tali (dem u bro).. Adek wa sorang m'getok2 ke arah 1 bontot periok mak wa dgn m'gunakan chopstick.. & kembarnya menggunakan bontot periok 1 lagi ala2 b'gendang... Abg wa..mcm biasa.. pasang earfon..(xlife betol idop dy tuh)..
Macam2 lagu kitorang goreng..goreng habis-habisan lah.. goreng kering, goreng basah..
Tiba2..ada org ketuk pintu..
"Angah..apo jadi kek dalam tu..?? Bising bona bunyi eyh" (jiran aku..!!)
"errrr..(bunyi cengkerik)"
"Gadoh ko adik beradik..?? Cik Al***(nama perlu drahsiakn demi mnjaga name baik)
dongar cam bunyi baling2 periok jo.. napo eyh??"
"hehe tak de papo lahai cik Al***.. Diorang (nyata xnak membabitkan diri sendiri) tengah bergaduh2 manja.. Nnti Angah marah yo.. T/kasih cik..selamat 2011~"
.
.
.
"stop..!!!! cekale ko ngah.. imaginasi ko nih berat sebelah tol lah.. dah2..
tak payah nk sambut2 new year~" adik wa.
-imaginasi tamat-
kami meneruskan permainan BATTLE SHIP GAME kami bersempena tahun baru...

sebenarnya ni je yg berlaku mlm new year tuh..hahaha..


sebagai selingan.....

Venue: Tesco baru Seremban2
Time: 1.1.2011..2petang
Situasi: Shoping tingkap bersama bonda tercinta....Tesco..Sesak..sgt!!


"Ibu..Angah nak camera yang boleh pusing2 depan nih.. yang kecit ni pon jadilah~"
(mate bersinar-sinar)
"okeyh2..boleh.. nanti tahun depan ibu belikan ya.."
"tapi bu...(m'ingatkan tarikh hari ini dah 2011 dengan harapan ibu maksudkn 'tahun depan' itu 2011)"
"iyo (senyum + gelak sinis)"
** so, agak2 lagi berapa ratus ribu jam aku nk kena tunggu utk 'tahun depan' kalau dah time tu baru 1.1.11& 2petang???haha


~~~Selamat 2011~~~



ps: azam baru..??hemm~
MySpace
~the end~

4 comments:

Alynn Notnot said...

perghhh nak dpt kamera baruuu!

bak sebijik!

HDS voice said...

perghhhh..not2..
risau ko noks..haha tibe2..
mano eyh nk dapek kamera baru...
tggu taon dopan..haha

hamzah ian said...

gua kamera pun takde.. guna henset je.. sob2..

HDS voice said...

hamzah ian...
wa pon same der...
melagha b'gambo ngan kamre yg t'lekat d phone wa ni jeee~